Organizasyonlarda Yaratıcılık ve Yenilik Sürecini Olumsuz Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Özet: Günümüz iş dünyasında farklı yönleriyle ortaya çıkan yaratıcılık, temel olarak organizasyonlar arası rekabeti yöneten en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Organizasyonlarda yaratıcılığı artırmanın birçok nedeni vardır. Liderler tarafından kontrol edilen içsel ve dışsal faktörler etkin yaratıcı organizasyonel form tasarımında önemli öğelerdir. Ancak birçok faktör liderler ve çalışanların önünde yetenekleri kullanma konusunda engel teşkil etmektedir. Başarı ve sürdürülebilir büyüme yaratıcı organizasyon formuna bağlıdır. Bir organizasyon yaratıcı iş süreçlerine ve yaratıcılığı destekleyen bir yönetim anlayışına sahip ise piyasada daha rekabetçi pozisyona sahip olacaktır. Bu çalışmada, işletmeleri daha fazla yaratıcı yapan ve yaratıcılık sürecini körelten faktörlerin neler olduğunu ortaya koymaya çalışmaktayız- Spesifik olarak yaratıcı organizasyonel form yaratılmasında liderliğin etkisi tartışılmaktadır

Abstract: There are many reasons for improving Organizational creativity. Internal and external factors that controlled by leader are very important features in order to design effective creative organizational form. But many things are also obstacles on front of leader or employees for using their abilities. Success and sustainable grow have been come from creative organizational form. If any organization has creative work process will be more and more competitive position in the market place. In this study we have been trying to find what kind of thinks make organization more creative and what kind of thinks make organization less creative? In this study we try to find out creative form of organization and effect of the leader on this process.
An Inquiry Into Non-Effective Factors of Efficent Design of Creativity and Innovation Process in the Organizations