Ahmet Midhat Efendi’nin “Kâinat” adlı eserinde İngiltere (metin – inceleme) - Metin, Şafak Ebrar (My University, 2015)
Çalışmanın esasını Ahmet Midhat Efendi’nin Kâinat-İngiltere adlı eserinin Latin harflerine çevirimi teşkil etmektedir. Ancak daha önce Ahmet Midhat Efendi’nin hayatı, edebi kişiliği, eserleri ve Kâinat serisi hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra Kâinat-İngiltere adlı eser “İngiltere’nin İcmal-i Ahvâl-i Coğrafiyesi” ve “İngiltere Ülkesinin Ahvâl-i Tarihiyesi” başlıkları altında incelenmiştir. “İngiltere Ülkesinin Ahvâl-i Tarihiyesi” bölümünde İngiltere tarihi 5 bölümde ele alınmıştır. Ahmet Midhat, Kâinat, İngiltere, Büyük Britanya, medeniyet, dünya tarihi

The main purpose of this work is the translation of the written book of Ahmet Midhat Efendi Kâinat-İngiltere into Latin alphabet. Moreover, the series Kâinat (The Universe) has been examined and other information about the life and literary work of Ahmet Midhat Efendi has been given. After that, the work The Universe-England has been reviewed under two main sections with the names “Geography of England” and “History of England”. On the “History of England” part, the events have been explained in five different sections. Key Words: Ahmet Midhat, universe, England, Great Britain, civilization, world history
Keywords: 20.yy; Ahmet Midhat Efendi, 1844-1912; Büyük Britanya; Coğrafik Yönleri; Dünya Tarihi; Eserleri; İnceleme; İngiltere; Kâinat; Medeniyet; Tarih; Tarih ve Eleştiri; Türk Edebiyatı