Doğumda psikolojik destek, vajinismus tanılı kadınların gebelik ve doğum sürecinde desteklenmesi - KARAÇAM, ZEYNEP DİLŞAH (Nobel Akademik Yayıncılık, 2023)
Bu kitap, bir kadının anne olma yolculuğunda yaşayabileceği sorunların psikolojik boyutunu ele alan, on sekiz bölümden oluşan bilimsel nitelikte bir yayındır. Gebelik ve postpartum dönemde sık görülen ruh sağlığı sorunları ile psikoterapötik ilaç kullanımı ve psikoterapi ilişkisinin yanı sıra, annelerin çocuk ruh sağlığı açısından desteklenmesi amacıyla erken çocuklukta sık görülen sorunlara da yer verilmiştir. Anne ruh sağlığına yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Türkiye'nin çeşitli şehir ve üniversitelerinden oluşan güçlü yazar kadrosunun değerli katkılarıyla tamamlanmıştır. Bu kitabın, anne ruh sağlığına ilgi duyanlara ve bilim dünyasına faydalı olmasını dileriz.