Ortaöğretim 11 - 14 yaş grubu öğrencilerine yönelik sanat eğitimi kapsamında “tüketim” temalı çalışmaların öğretileri ve sonuçları - Tunç, Mustafa (My University, 2015)
Araştırmanın temel amacı öğrencilere ne kadar fazla tükettiğimizi gösterip daha az tükettirmeye özendirmek bu tüketip attıklarımızı ise tekrar değerlendirip üç boyutlu sanatsal ürünler ortaya çıkartıp çevreye ve atıklara karşı bir duyarlılık oluşturmaktır. Birinci bölümde, problemin durumu ve tanımı yapılmakla birlikte amacını ortaya koymaktır. İkinci bölümde, sanat ve eğitimden bahsetmek ve 11-14 yaş grubun sanatsal gelişim evresini araştırmak. Üçüncü bölümde, tüketimin sanat içindeki yeri konuyla alakalı sanatçılar ve eserlerin incelenmesi, tüketime özendiren unsurlar, teknolojik gelişmeler ve reklamlardan bahsederek etkileri ortaya çıkarmak. Dördüncü bölümde, 11-14 yaş grubuna tüketim konusunda bilinçlendirmek ve uygulamaya yönelik tüketilen bu nesnelerle sanatsal değeri olan ürünler ortaya koymak. Beşinci ve son bölümde ortaya konulan çalışmaların içerdiği anlam ve vermek istediği mesajlar tartışılır uygulama sonrası anketin sonuçları değerlendirilir.

The main goal of research is to show students that we consume things so much and encourage them consume less, reuse things spent and then thrown away, create three dimensional artistic pieces and finally create sensitivity for the nature and the things we throw away. In the first part, is made the condition and definition of problem and also is put the aim of it. In the second part, talk about art and education, also search the artistic progress phase of the group between the ages 11 and 14. In the third part, the place of consumption in the art and artisans who are interested in subject, examine the works of art, the elements encouraging to consumption, the developments technological and reveal the influences talking about advertisements. In the fourth part, make conscious the group between the ages 11 and 14 about the consumption and make artistic products with the objects consumed. In the fifth and final part, the meaning of the works of art and the messages are discussed and the results of inquiry are evaluated.
Keywords: Eğitim; Resim; Sanat