İbn Arabî’nin El-Futûhâtü’l-Mekkiyye adlı eserindeki fıkhî görüşlerinin değerlendirilmesi - Bozyel, Şuheda (My University, 2016)
İBN ARABÎ’NİN EL-FUTÛHÂTÜ’L-MEKKİYYE ADLI ESERİNDEKİ FIKHÎ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ İbn Arabî, gerek yaşadığı dönemde gerekse vefatından yüzyıllar sonra bile geniş kitlelerin dikkatini çeken, lehinde ve aleyhinde pek çok şey söylenen ender âlimlerden biridir. Düşüncelerini en geniş şekilde ele aldığı el-Fütûhâtü’l-Mekkiyye, fıkıh alanı dâhil olmak üzere birçok ilim hakkında zengin bilgiler içeren bir eserdir. Çalışmamızın amacı sûfî bir fakih olarak İbn Arabî’nin Fütûhât eserindeki fıkhi görüşlerini değerlendirmektir. Arabî, Fütûhât, fıkıh, zâhir, bâtın

THE EVELATİON OF JURİSPRUDENTİAL OPİNİONS İN IBN ARABİ’S WORK CALLED AL-FUTUHAT AL-MAKKİ Ibn Arabi is one of rare scholars, who drew attention of masses and spoken of both positively and negatively at his time and also centuries after him. His work al-Futuhat al-Makki, in which he discussed his opinions comprehensively, is a work containing plentiful knowledge about many fields including fiqh. Our aim in this paper is to assess Ibn Arabi’s views on fiqh in his Futuhat as a sufi faqih. Ibn Arabi, Futuhat, Fiqh, Apparent, Batin
Keywords: Fıkıh; Hukuk; İslam