Kişisel satışta ikna becerileri - Şahin, Mustafa (My University, 2016)
KİŞİSEL SATIŞTA İKNA BECERİLERİ İletişim hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Kişisel satışta satışçıyı başarıya götüren yegane kaynak doğru ve yerinde iletişimdir. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurabilmek ve güçlü ikna kabiliyetine sahip olmak kişisel satışta önceliklidir. Kişisel satış farklı bir kabiliyet gerektirir ve satışçının ikna yeteneğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kişisel satışta başarı, müşterinin satın alması yolunda nasıl bir yol izleneceği ve kişiyi doğru yönlendirebilmekten geçer. Bu yüzden kişisel satışçılar satışlarını gerçekleştirirken farklı ikna teknikleri uygulayarak, satışı kapatmayı amaçlarlar. Doğru zamanda, doğru hareket edilirse, müşterinin isteklerine cevap verilebilir ve rahat satış yapılabilir. Anahtar Sözcükler : Kişisel Satış, İkna Becerileri, Kişisel Satışta İkna

PERSUASİON SKİLLS İN THE PERSONAL SALES Contact is possess of location in our lives. Salesman to success exclusive resource in the personal sales are contact on accurate and expedient. Personal selling is a priority to have the ability to contact and forceful persuasion. Personal sales are require a different ability and it may differ depending on the persuasion of the salesperson. Success of the personal selling, passes to the costumer’s towards purchase how a way for viewing and to be able to conduct by direclty. So salespeople aim at selling to applying of different persuasion techniques for selling. It can give answer of costumer’s wishes and make selling regularly if it is accurate action on accurate time. Personal Sales, Persuasion Skills, Persuasion in The Personal Sales.
Keywords: Halkla ilşkiler; Kişisel satış; Satış; Tanıtım