Domestik işler, sanatsal müdahaleler kadın ev işlerinin sanatsal bağlama taşınması : eser metni - Karadağ, Hatice (My University, 2013)
DOMESTİK İŞLER, SANATSAL MÜDAHALELER KADIN EV İŞLERİNİN SANATSAL BAĞLAMA TAŞINMASI Kadınların daha çok özel alanda konumlandırılışı, çocuk, yaşlı, hasta bakımı ya da ev işi yaparken resmedildiği, görseller eşliğinde tarihsel bir sıralama ile sunulmuştur. Üstelik antik dönemden içinde bulunduğumuz bu yüzyıla kadar yaşamış, ev işi yapan tüm kadınların herhangi bir sigortasının bulunmayışı ve haftanın yedi günü, günün yirmidört saati çalışıyor olmaları yapılan işin görünürlüğünü de engellemektedir. Oysa bu işlerin her biri kamusal alanda kabul gören ve para karşılığı yapılan oldukça değerli mesleklerdir. Bu çalışmada kadın ev işlerinin sanatsal bağlama nasıl taşındığı, sunulan imajlar ve kendime ait video ve resim çalışmaları eşliğinde gösterilmeye çalışılmıştır. Emek, Kadın, Ev İşleri, Özel Alan, Sanat

DOMESTIC WORKS, ARTISTIC INTERVENTIONS MOVEMENT OF WOMEN’S HOUSEWORK INTO ARTISTIC COHERENCE Positioning of women commonly in the private sphere by picturing them caring for the young, the old and the sick or doing housework was presented in chronological order with related visuals. Moreover, the fact that from ancient times to our age all women doing housework are not covered by an insurance policy and they actually work for 24 hours a day 7 days a week hinders the visibility of the work accomplished. However, each of these works is a valuable profession very well accepted in the public sphere that comes up with money given in return for work done. This study aimed at showing how women’s housework is moved into the artistic coherence through the attached images, my own videos and paintings. Work, Woman, Housework, Private Sphere, Art
Keywords: Güzel Sanatlar; Resim