Eczacılık eğitiminde eczacılık etiğinin yeri ve öğrenim hedefleri - Coşkun, G. Hale Özcömert (My University, 2010)
ÖZET Öğretim, bireyleri bilgi ve becerilerle donatma işidir. Burada en önemli konu, öğrencileri mesleğin gelecekteki amaçları hakkında bilgilendirmektir. Türkiye’de eczacılık eğitiminde etik öğretimine gereken önem verilmemektedir. Mezun olan eczacılar bu konuda yeterli duyarlılığa sahip olamadan mezun olmaktadır. Bunun sonucu olarak da meslek uygulamaları sırasında daha çok etik sorunla karşı karşıya kalınmaktadır. Etik konuların meslek öncesi eğitimde ve meslek içi eğitimde öğrencilere daha detaylı ve daha akılcı öğretim yöntemleriyle verilmesi gerektiği bir gerçektir. Bu çalışmada, dünyada ve Türkiye’de eczacılık fakültelerinde eczacılık eğitiminde etik öğretiminin ne düzeyde verildiği, konularının neler olduğu incelenmiştir, Dünyadaki ve Türkiye’deki eczacılık fakültelerinin web sitelerinden programlarına ulaşılmış, ilgili anabilim dallarından ilgili öğretim üyeleriyle görüşülmüştür. Öğretimin daha verimli yapılması için öğrenim hedefleri belirlenerek ülkemiz koşullarına uygun bir program önerisinde bulunulmuştur. Anahtar Sözcükler: Etik, Eczacılık etiği, Etik eğitimi, Eczacılık Etiği Eğitimi, Eczacılık Deontolojisi

The Place Of Pharmacy Ethics During Pharmacy Education And Training Targets Education is equipping persons with knowledge and skills. The most important issue at this point is to inform the students about the future of this profession. Necessary importance is not given to ethics during pharmacy education. Graduated pharmacists, graduate their schools without having enough sensitivity on this subject. As a result, during the pharmaceutical practices in the field more ethical problems are faced. Ethics education to be given in prevocational training and vocational retraining with more detailed and more rational teaching methods is a fact. In this study, the level of teaching of ethics in world and in Turkey faculty of pharmacy is searched, the world and Turkey's faculty of pharmacy of the web sites & programs have been reached, the department of the respective faculty members were interviewed. To provide better ethics education more efficient, a program with suitable educational targets for our country was proposed. Key Words: Ethics, Pharmacy ethics, Ethics education, Pharmacy ethics education, Pharmaceutical Deontology
Keywords: Eczacılık; Farmakoloji