Performans değerlendirme ve ücretler - Yalçın, Hüseyin (My University, 2006)
Son yıllarda, işletmeler arasındaki rekabetin şiddetlendiği dünya mal ve hizmet piyasalarında, işletme yönetimleri varlıklarını sürdürebilmelerinin, çalışanlarının verimliliklerini arttırmalarına bağlı olduğunu anlamışlardır. Bu dönemde işletme yönetimleri; en iyi çalışanları işletmeye çekmenin ve işletmede tutmanın yeterli olmadığını görerek, bu çalışanların işletmenin organizasyonel hedefleri doğrultusunda da yönlendirilmesi gerektiğinin farkına varmışlardır. Çalışanlarıyla rekabet şansı yakalamak isteyen işletme yönetimlerinin, onların; üzerlerine düşen görevleri tam olarak yerine getirmelerini sağlaması ve mevcut işlerindeki becerilerini arttırması gereklidir. Ama öncelikle işletme yönetimleri, çalışanlarının hali hazırdaki başarılarını tespit etmelidirler. Bu tespiti yapmanın en iyi yolu ise işletmelerin, performans değerlendirme sistemlerinden yararlanmalarından geçmektedir. Bu çalışma ile de performans değerlendirme ve performans değerlendirmenin ücretler üzerine etkilerinin incelenilmesi amaçlanmaktadır.

As the competition has recently increased in the world products markets, companies have come to realize that their very existence depends on enhancing the performance of their workforce. During this period, management has also realized that attracting and preserving the best people to their companies is not simply enough, thus it is necessary to channel workforce towards the company’s goals. Those managements seeking to accomplish competitive advantage via by their workforce need to convince the workforce to perform their task properly and to improve their skills in their present jobs. Before doing so, the current success of the workforce must be determined. This best way of doing so is performance evaluation. This study intends to analyze performance evaluation and its impact upon wages.
Keywords: Performans; Ücretler