SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE ÖĞRENCİ MERKEZLİ ETKİNLİK KULLANIMININ ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISINA ETKİSİ VE BU ETKİNLİKLERE YÖNELİK ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Selda ŞAN Zafer İBRAHİMOĞLU - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu araştırmanın temel amacı, sosyal bilgiler dersinde öğrenci merkezli etkinlik kullanımının öğrencilerin akademik başarına etkisini ve etkinliklere yönelik öğrenci görüşlerini belirlemektir. Çalışma, nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı karma desene göre dizayn edilmiş ve uygulanmıştır. Bu kapsamda akademik başarı boyutu ön test-son test kontrol gruplu desenle, etkinliklere/derse yönelik öğrenci görüşleri ise açık uçlu soru formuyla tespit edilmiştir. Araştırmanın katılımcılarını İstanbul'da bulunan bir ilköğretim okulunda öğrenim görmekte olan 56 yedinci sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Çalışmada elde edilen bulgulardan hareketle Sosyal Bilgiler dersinde öğrenci merkezli etkinliklerin öğrencilerin akademik başarısı üzerinde olumlu yönde etkiye sahip olduğu ve öğrencilerin etkinliklere/derse yönelik daha pozitif bir bakış açısına ulaşmalarına katkı sağladığı ifade edilebilir

The main purpose of this research is to determine the effect of using student-centered activity in social studies course on students’ academic achievement and students’ opinions towards the course. The study has been designed and applied according to mixed methods design in which qualitative and quantitative methods have used in common. In this context, while the dimension of academic achievement has been determined with the experimental research designed with the pre-test/posttest and control group, students’ opinions towards the course have been determined with openended question form. 56 seventh (7th) - grade students educating in primary school in Istanbul constitute the participants of the research. From the obtained findings of the research, in social studies course, it can be stated that student-based activities have had a positive effect on students’ academic achievement and have contributed to students to reach a more positive point of view towards the course
yönelik görüş. THE IMPACT OF USING STUDENT-CENTERED ACTIVITIES ON STUDENTS’ ACADEMIC ACHIEVEMENT IN SOCIAL STUDIES COURSE AND STUDENT’S VIEWS
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları