TÜRK HUKUKUNDA AVUKATIN REKLAM YAPMA YASAĞI - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Rekabet ortamında her ne kadar avukatın reklam yapabilme hakkının olması gerektiği düşünülebilirse de avukatın yargılama faaliyetinin önemli bir parçası oluşu ve bu sebeple avukatın bir kamu hizmeti ifa ettiği düşünüldüğünde avukatın reklam yapabilmesinin önemli sınırlamalara tabi olması gerekir. Zira avukata sınırsız bir reklam yapma yetkisi tanınması kamu menfaatine aykırı olacaktır.

In first look it can be considered that lawyers have right to advertise in a competitive World. But lawyers as an important figure of trial who serves a public service have a limited right to advertise. To grant an unlimited right to advertise for lawyers may violate public interest.
(The Ban on Advertising of Advocate in Turkish Law)
Keywords: Hukuk