GENÇ YETİŞKİNLERDE SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI,YALNIZLIK VE YAŞAM DOYUMUNUN İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
İlişkisel tarama yöntemine dayalı bu araştırmada, genç yetişkinlerin sosyal medya bağımlılığı,yalnızlık ve yaşam doyumu puanları arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve bu ilişkinin cinsiyet, yaş, medenidurum ve günlük sosyal medya kullanım süresi değişkenlerine göre farklılaşıp farklılaşmadığıincelenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu 531 genç yetişkin oluşturmaktadır. Katılımcılara SosyalMedya Bağımlılığı Ölçeği, UCLA Yalnızlık Ölçeği, Yaşam Doyumu Ölçeği ve Kişisel Bilgi Formuuygulanmıştır. Verilerin analizinde Spearman Brown sıra farkları korelasyonu, Bağımsız Örneklem t-Testive Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre katılımcıların sosyalmedya bağımlılık, yaşam doyumu ve yalnızlık puanlarının cinsiyet ve medeni duruma göre istatistikselolarak anlamlı farklılaştığı tespit edilmiştir. Yalnızlık ve yaşam doyumu arasında negatif yönde, sosyalmedya arasında pozitif yönde anlamlı ilişkiler elde edilmiştir.

In this study based on correlational survey, it was examined to determine the relationship between social media addiction, loneliness and life satisfaction scores of young adults and whether this relationship varies according to gender, age, marital status and daily social media usage time variables. The study group of the study consists of 531 young adults. Social Media Addiction Scale, UCLA Loneliness Scale, Life Satisfaction Scale and Personal Information Form were applied. Spearman Brown rank difference correlation, Independent Sample t-Test and One Way Variance Analysis (ANOVA) were used in the analysis of the data. According to the findings of the research, it was determined that the social media addiction, life satisfaction and loneliness scores of the participants differed statistically by gender and marital status. There were negative relationships between loneliness and life satisfaction, and positive relationships between social media.
INVESTIGATION OF SOCIAL MEDIA ADDICTION, LONELINESS AND LIFE SATISFACTION IN YOUNG ADULTS