Bilişsel Davranışçı Yaklaşım Temelli Bir Psikolojik Danışma_x000D_ Programının Ergenlerin Sosyal Fobi ve Mizah Düzeylerine_x000D_ Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Bu çalışmanın amacı bilişsel davranışçı yaklaşım temelli bir psikolojik danışma programının,ergenlerin sosyal fobi ve mizah düzeylerine etkisini incelemektir. Araştırmanın çalışma grubunu Kocaeliilinde bir lisede öğrenim görmekte olan 13 deney, 13 kontrol grubunda olmak üzere 26 öğrencioluşturmaktadır. 10 haftalık grupla psikolojik danışma uygulamasının ardından, programın etkililiği Mann-Whitney U ve Wilcoxon Testi ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre, uygulanan program sonundadeney grubundaki katılımcıların sosyal fobi puanları düşerken, mizah puanları yükselmiştir.

Aim of this study was to examine the effect of a cognitive-behavioural theory based_x000D_ psychological counselling program on adolescents' social phobia and humor level. The study group_x000D_ consisted of 26 students, 13 of whom were in the control group and 13 of them were studying in a high_x000D_ school in Kocaeli. After 10 weeks of group counselling, the effectiveness of the program was analysed by_x000D_ using Mann-Whitney U and Wilcoxon Test. According to the findings, while the social phobia scores of_x000D_ the participants in the experimental group decreased, humor scores increased at the end of the program.
The Effect of a Cognitive-Behavioural Psychological Theory Based Psychological Counselling Program on Adolescents' Social Phobia and Humor Level