Automated fitting process to estimate the parameters of microcyinder appearance model based on photographs - Bal, Cihan (My University, 2020)
Kumaşların yüksek kalite görüntülerinin oluşturulması, özellikle de tül gibi transparan kumaşların görüntülerinin oluşturulması için var olan diğer yaklaşımlardan daha farklı bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir. Dokuma kumaşlar birbirlerini dik kesen elips gibi ipliklerden oluşur ve bu ipliklerde silindirik microfiber yapıların bir araya getirilmesinden oluşmuştur. Bu yapıya özel yenilenmiş bir görüntüleme algoritmasına ihtiyaç vardır. Bu sebeple dokuma kumaşların görüntülenmesi için özel bir model geliştirilmiştir. “Mikro Silindir Görünüm Modeli” Bu tezde mikro silindir görüntü modeli detaylı bir şekilde incelenmiştir. Bu model bilgisayar grafikleri alanında, gerçek zamanlı görüntü oluşturmaya yatkın en popüler modellerden biridir. İpek, keten, kadife ve polyester saten gibi farklı türlerin görüntülerini oluşturabilmek için bu modelin parametrelerinin belirlenmesi gerekir. Bu modelin anlatıldığı makalede yazarlar parametreleri kumaşların göz ile inceleyip ilgili parametreleri belirlemişlerdir. Bu tezin amacı model için gerekli parametreleri imaj işleme yöntemleri ile otomatik olarak çıkaracak bir sistem geliştirmektir.

Rendering high quality woven fabric images, especially transparent fabrics like curtains, need special rendering techniques that differ from standard approaches. Since a woven fabric consists of vertically and horizontally crossing elliptical yarns and yarns, consist of cylindrical microfibers, a suitable, revised rendering approach is needed. Therefore, a rendering model for woven fabric images is proposed “Microcylinder Appearance Model”. In this thesis, the microcylinder appearance model is examined in detail. This model is one of the most famous works in the computer graphics community that applies to real-time rendering scenarios. The model needs some parameters to produce a realistic rendering of different fabric types such as silk, linen, velvet, and polyester satin. In the original article, authors derived these parameters via eye inspection. The purpose of this thesis is to propose a framework that attempts to extract these parameters via image processing techniques.
Keywords: Bilgisayar grafikleri; Bilgisayar mühendisliği; Computer engineering; Grafik desen tanıma Computer graphics; Graphical pattern recognition