Türkiye’de enerji sektörü içinde doğalgaz sektöründe kuyruk modeli uygulaması - Kızak, Ahmet (My University, 2003)
Bu çalışmanın amacı, Kuyruk Modellerinin genel olarak incelenmesi ve İstanbul' un doğalgaz hizmetini sağlayan İGDAŞ' ın Bakırköy veznesinde doğalgaz fatura tahsilatı sırasında oluşan kuyruğun incelenmesidir. Bu amaçla Dünyada ve Ülkemizde enerji sektörüne genel bir bakış yapılmış, Ülkemizin dünya enerji sektöründeki yeri belirlenmeye çalışılmıştır. Kuyruk Modelleri tanımı çeşitleri ve uygulama alanları ve işletmeler için avantajları açıklanmıştır. Son olarak İGDAŞ Bakırköy veznesinde doğalgaz fatura tahsilatı sırasında oluşan kuyruk incelenmiş ve çözüm önerileri üzerinde durulmuştur. The objective of these researches are studies of queue models and also queue that is occurred during the natural gas invoice payment in Bakırkoy pay-office of IGDAS who the supplier of the natural gas in Istanbul. Therefore the energy market had been looked over generally and determined Turkish position in the world energy market. However definition, varieties and applications of queue models and its advantages for companies had been explained. Consequently queue that is occurred during the natural gas invoice payment in Bakırkoy pay-office of IGDAS had been evaluated and improved solutions about this researches.
Keywords: Ekonometri; Yöneylem Araştırması