Küresel ekonomik kriz ve medya sektörüne yansımaları - Kara, Tolga (My University, 2009)
Temelinde Amerika Birleşik Devletleri’- nde Mortgage piyasalarındaki aşırı yüklenmeden kaynaklanan ekonomik kriz tüm dünyayı etkisi altına alırken, hemen hemen tüm sektörler de bu krizden üstlerine düşen payı almıştır. Küreselleşen ekonomik sistemlerin bir etkisi olarak medya sektörü de krizden etkilenmiştir. Bu çalışmada küresel krizin medya sektörüne olan etkileri mercek altına alınacak, dünya ve Türk Medyası özelinde kriz sonucu uygulanan istihdam politikaları irdelenecektir.
Keywords: Ekonomik kriz, medya sektörü, küreselleşme