Spor ve medya iişkisi ve Türkiye'de spor medyası - GÜLER, MELİKE LALE (My University, 1995)
Kitle iletigim araglan(medya), geni$ kitlelere ulagabilmesi ve bu kitleleri kolayhkla etkileyebilmesi agrsrndan yasantlmzda gok onemli yeri olan araglardr. Kitle iletigimi kavramt yakrn donemde ortaya grkan bir kawamdr. Basrn-yayrn sanayiindeki geligim, radyo, televizyon gibi gorsel ve i$itsel araglarm yaygrnlaqmasr, teknolojideki hrzh geliqmelerin klasik basn kavramryla ifade edilemeyecek hale gelmesi bunlann hepsini ifade edecek bir kavrama ihtiyag gostermigtir. Kitle iletiqimi biitilr bunlafl igeren bir kawam olarak kullanrlmaktadrr. Kitle iletigimini sa[layan gazete, radyo, televizyon gibi araglara da kitle iletigim araqlan adt verilmektedir
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)