Hazır giyim işletmeleri için işletme yönetim ve organizasyon model araştırması - Dal, Vedat (My University, 2002)
Hazır giyim firmaları için yönetim ve organizasyon modeli geliştirmeyi hedefleyen bu doktora çalışması beş ana bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde, doktora tezinin önemi ve amacı hakkında bilgiler verilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümü iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada, dünya ve Türk hazır giyim sanayi inin ihracat ve ithalat durumları hakkında bilgiler verilmiştir. Bu aşamada ayrıca Türk hazır giyim sektörünün Avrupa Birliği karşısındaki durumu ve değişen pazar yapısı hakkında bilgiler verilmiştir. Bu bölümün ikinci aşamasında ise; tasarlanacak yönetim ve organizasyon modelinin alt yapısını oluşturmak üzere işletme, işletme yönetimi ve organizasyon kavramları, yönetim ve organizasyon teorileri hakkında bilgiler verilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde, tez uygulama çalışmalarında kullanılan yöntem ve araçlar hakkında bilgiler verilmiştir. Çalışmanın dördüncü bölümünde uygulamalar sonucunda elde edilen bulgular ve yorumlarına, uygulanan istatistiksel analiz sonuçlarına ait bilgiler verilmiştir. Çalışmanın beşinci ve son bölümünde ise geliştirilen yönetim ve organizasyon modelini tanımlayıcı bilgilere ve önerilere yer verilmiştir.
Keywords: Genel yönetim; Hazır Giyim; Üretim yönetimi; Yönetim ve Organizasyon