Özerklik ve ödüllendirme algılarının çalışan performansı üzerindeki etkisinde çalışanın inovasyona yönelik davranışının aracılık rolüne yönelik bir araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Örgütler   çalışanlarının   performanslarını   arttırmak   için   birçok   yöntem   kullanmaktadır.  Ödüllendirme   ve   çalışanlara   özerklik   verilmesi   bu   yöntemlerdendir.   Bu çalışma, çalışanların  özerklik  ve  ödül  algılarının  çalışanın  inovasyona  yönelik  davranışı  aracılığı  ile  çalışan  performansı  üzerindeki  etkisini  incelemek  ve  kişilerin  demografik  özelliklerine  göre  özerklik,  performansındaki  farklılıkları  ortaya  koymak  amacıyla  yürütülmüştür.  Çalışma  sonucunda,  ödüllendirme   algısının   çalışan   performansı   üzerindeki   etkisinde   çalışanın   inovasyona  yönelik   davranışının   kısmi   aracılık   rolü   olduğu   ve   özerklik   algısının   çalışan   performansı  üzerindeki   etkisinde   çalışanın   inovasyona   yönelik   davranışının   tam   aracı   rolü   olduğu  ortaya   çıkmıştır.   Ayrıca   demografik   değişkenlere   göre   ödüllendirme   algıları,   özerklik  algıları,   çalışanın   inovasyona   yönelik   davranışı   ve   çalışan   performansı   farklılık   analizleri  sonucunda, katılımcıların   çalışma   hayatında   bulunma   süreleri   açısından   ödüllendirme,  özerklik   algılarında,   çalışanın   inovasyona   yönelik   davranışlarında   ve   mevcut   şirkette  çalışma  süreleri  açısından  özerklik  algılarında  anlamlı  farklılıklar  olduğu  ortaya  çıkmıştır.

Organizations   use   various   methods   to   improve   their   employee's   performance.   Rewards  and  autonomy  are  seen  as  methods  that  can  improve  employee's  performance.  The goal of this study is to analyze the mediating role of employee innovation behavior on the relationship  between  autonomy  and  rewarding  and  employee's  performance.  Additionally,  the   differences   of   employee   innovation   behavior,   autonomy,   rewarding   and   employee's  performance according to demographic variables are investigated. The results showed that employee innovation behavior is a partial mediator of the relationship between rewarding   and   employee's   performance   and   employee   innovation   behavior   is   a   full  mediator of the relationship between autonomy and   employee's   performance.  Furthermore, results revealed that perception of rewarding, perception of autonomy and employee innovation behavior is significantly different according to professional tenure of respondents. And perception of autonomy is significantly different according to organizational tenure.
An investigation on the mediating role of employee innovation behavior on the relationship between autonomy and reward