Sanat üretiminde ironi ve oyun etkisi - Tufan, Ayça (My University, 2012)
SANAT ÜRETİMİNDE İRONİ VE OYUN ETKİSİ Plastik sanatlar üretiminde ironi ve oyun kimi sanatçılar tarafından tercih edilen bir üretim ve kurulum yöntemidir. Geçmişte ve günümüzde bu iki kavram plastik sanatlar alanında bir anlatım ya da üretim dili olarak kullanılmış ve kullanılmaktadır. Bazı dönemlerde ironi ve oyunun daha çok öne çıktığı görülsede bu iki kavramın bir dönem yatkınlığı değil kişisel bir tercih olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Bu çalışma ile plastik sanatlar özelinde, ironi ve oyunun sanat yapıtlarına olan etkileri örnekler üzerinden açıklanmaya çalışılmıştır.

THE INFLUENCE OF IRONY AND GAME ON ARTISTIC PRODUCTION Irony and game are production and construction methodologies preferred by some artists in the plastic arts production. These concepts have been used as languages of expression and production in plastic arts in the past and the present. Even though irony and game were observed more frequently in plastic arts during certain periods of time, it is more accurate to state that the employment of the two concepts in arts is a matter of the personal preference of the artist rather than the imposition of the trends of the era. In this study, it is attempted to explain the influence of irony and game concepts on works of art with examples from the plastic arts.
Keywords: İroni; Oyun; Sanat Eğitimi