Dinamik Geometri Yazılımlarıyla Gerçekleştirilen Matematik Derslerinin Ölçme ve Değerlendirme Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Öğretim süreci ölçme-değerlendirme etkinliklerinden bağımsız olarak düşünülemez. Öğretimin etkililiğini belirlemek ve artırmak, öğrencilerin öğrenmelerini kontrol etmek, öğrencilerin başarılarını belirlemek gibi amaçları gerçekleştirmek için ölçme-değerlendirme etkinliklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Öğretmenlerin teknoloji entegreli ders ortamlarında meydana gelen durumları kontrol etmelerinde yaşadığı güçlükler olduğu gibi bu şekilde işlenen derslerin ölçme-değerlendirmesi açısından güçlükler yaşamaları da olasıdır. Bu noktadan ve ilgili alan yazındaki araştırmaların eksikliğinden yola çıkılarak bu araştırmanın amacı, dinamik matematik/geometri yazılımlarının kullanıldığı ortamlarda yapılan matematik öğretiminin ölçme-değerlendirmesi perspektifinden incelemektir. Durum çalışmasının yöntem olarak benimsendiği bu araştırmaya 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesinin Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitimi Bölümü Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı 5.sınıfta öğrenim gören 6 öğretmen adayı katılmıştır. Araştırma bulgularına göre dinamik geometri yazılımlarıyla gerçekleştirilen matematik derslerinin ölçme ve değerlendirmesinde yazılı ve sözlü yoklamalar yapılabileceği ve ödevler verilebileceği sonucuna ulaşılmıştır.

Instruction process should comprise assessment activities that are necessary in order to reveal and to increase the effectiveness of the instruction, to control students' learning and to determine students' achievements. Since teachers face difficulties in the technology integrated learning environments, it is possible that they also face difficulties in the context of assessment in such environments. The aim of this study is to investigate mathematics courses occurred in dynamic geometry environments in the context of assessment. Being a case study, 6 pre-service mathematics teachers from a state university have participated to the research. According to the findings of the study, it may be concluded that classical essay and oral exams, and even home works can be used for the assessment.
An Example of Investigation of Mathematics Courses Occurred in Dynamic Geometry Environments in the Context of Assessment
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları