Algılanan kişi-örgüt uyumu, tanınırlık, imaj, örgütsel çekicilik ve işe başvurma niyeti arasındaki ilişkilerin yapısal eşitlik modellemesi ile incelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Günümüzde işletmeye rekabet avantajı kazandıran insan sermayesini geliştiren önemli faali- yetlerden biri etkin seçme ve işe alma sürecidir. İnsan kaynağı seçme ve işe alma süreci yetenekli çalışanların örgüte kazandırılmasındaki en önemli faaliyettir. Yetenekli çalışanları örgüte çeke- bilmek, onlarda işe başvurma isteği yaratabilmek adayın algıladığı örgütsel çekicilik düzeyine ve örgütle uyumlu olduğu algısına bağlı olarak değişmektedir. Bu araştırma kurum imajı, tanınırlık, algılanan kişi-örgüt uyumu, örgütsel çekicilik ve adayın işe başvurma niyeti arasındaki ilişkileri incelemektedir. Literatürden geliştirilen araştırma modeli 352 üniversite son sınıf öğrencisi üzerin- de test edilmiş ve kabul edilmiştir. Bu bağlamda işletmeler nitelikli insan kaynağı için modeldeki değişkenleri göz önüne alan seçme-işe alma süreci ve tanıtım faaliyetleri sürdürmelidirler. Çalış- manın bulgularından hareketle; tanınırlık, imaj, algılanan kişi-örgüt uyumu, örgütsel çekiciliğin işe başvurma niyetini dolaylı ve dolaysız olarak etkilediği ifade edilebilir.

In today s business environment, human capital is one of the most valuable assets a company can have, and recruitment serves the important function of bringing the necessary talent into the organization. This paper examines the relationship between corporate image, familiarity, percei- ved person-organization fit, organizational attractiveness and the application intention. The sur- vey of this study is conducted on 352 graduate students. Based on the findings, image, familiarity, person-organization fit and organizational attractiveness might affect the intention to apply a job.
Examining the relationship between perceived person- organization fit, familiarity, corporate image, organizational attractiveness, and application intentions through structural equation modelling
Keywords: İş; İletişim; İşletme