Avrupa Birliğine Giriş Sürecinde Türkiye’de Laikliğin Paradoksları - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Avrupa Birliği üyeliği Türk dış politikasının temel paradigmalarından biri olan Batılılaşma idealinin zirve noktalarından biridir. Bu nedenle Türkiye 1960'lardan itibaren devam eden bu süreci ısrarla takip etmektedir. AB üyeliği ise başta temel hak ve özgürlükler alanı olmak üzere pek çok konuda uyum yasalarının hayata geçirilmesini gerektiriyor. Bu kapsamda AB katılımın gerektirdiği din ve eğitim alanındaki normlar kendine özgü laiklik anlayışına ve uygulamasına sahip olan Türkiye'de bazı açmazlara neden olmaktadır. Başörtüsü ve eğitim alanındaki kimi kısıtlamalar ise bu açmazın en açık biçimde kendini gösterdiği sorunların başında yer alıyor. Her ne kadar bu sorun günümüzde fiilen çözülmüş olsa da özgürlükler ve devlet prensipleri arasındaki çelişkileri incelemek adına güncelliğini korumaktadır

Access to the European Union is set on the paramount of the ideal of Westernization paradigm of the Turkey's Foreign Policy. Therefore Turkey insists on to fallow access process even it has been long time. Access of European Union require an adaptation period which include chapters include many subject about freedoms, rights and others technical details. But chapters of the religious and educational freedoms and rights are causing to some paradoxes, because of peculiar perception and practice of secularism in Turkey. Headscarf case and educational restriction are most obvious example of these paradoxes. This subject is hot in the name of examination of paradoxes between statehood and freedoms even it has been solved by de facto
Paradoxes of Secularism in Turkey in Process of European Union Access