Hat sanatı Osmanlı'dan bugüne - ÖZKAFA, FATİH; KANBAŞ, MAHMUT SAMİ (Kapı Yayınları, 2023)
Hat, inancm estetiği. Harflerin metafiziği...AsLr aslf incelmiş, kendi içinde renklenip köklenmiş bir yaZL uzayL. OsmanlL asLrlan içinde ise ayn bir üslup yamnda kutsiyet de kazanmLş ue bugüne dek yaşamLş ölümsüz sanat.Ve kalem, mürekkep, kôğLt...Ve renk, üslup, stil... Harflerin başlama ue bitiş noktalan, kalemin tutuş biçimi ue sabLr... Ve hayranlLkla seyrettiğimiz eşsiz eserler...Hüsnühat tablolan yüzyLllardLr camileri, medreseleri, saraylan, tekkeleri, euleri süsledi. Mekônlara estetik ue maneui boyut kaza nd Lr dL .Bu tablolann paha biçilmezlikleri bir tarafa, şimdilerde dünyanm farklL metropollerinde seçkin sanat galerilerinde bile sergileniyorlar.Bu kitap, hat sanatmm pek çok aynntLSLnL, felsefesini, tekniğini, tarihçesini, ustalanm ele alLyor.Modern zamanlara klasik çağlardan bir yolculuk çağnsL... VarlLk ue oluş sürekliliğinde harfler ue istifler cenneti...
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC)