Erp untergestutzte wettbewerbsfahigkeit einer firma dargestellt am beispiel sap sem management cockpit mit den kompetitiv intelligenz komponenten - Ural, Gözde (My University, 2008)
Hızla değişen dünyada rekabet gücünü arttırabilmek için bilgiyi elde edebilmek kadar bilgiyi kullanabilmek, yorumlayıp, gelecek için analiz yapabilmek de önemlidir. Tez çalışmamın amacı elde edilen bilgiyi Business Intelligence ve Competitive Intelligence kavramları ile analiz edebilmek, irdeleyip gelecek tahminlerinde bulunup firmaların rakabet gücünü arttırabilmektir. Bunu yaparken kullanacağımız teknoloji ise SAP SEM Mangement Cockpittir. Çalışma, Business Intelligence ve Competitive intelligence kavramlarının doğru bir şekilde anlaşılması, bu kavramların birbirleri ve alt temaları ile ilişkilerinin irdelenmesi şeklinde gelişmiştir. Çalışmanın sonunda ise SAP SEM Mangement Cockpit aracında bu kavramlar ile bilginin nasıl analiz edildiği ve bu analizler sonucu oluşan görsel raporlama çeşitleri sunulmuştur. Veriyi elde eden bir şirketin bu raporlar ile bişlgiye ulaşması ve gelecek tahminlerini daha istikrarlı ve efektiv yapabileceği gösterilmiştir. Geleceği gerçeğe en yakın şekilde tahmin eden firmaların da rakabet gücünü nasıl arttırdığı görülmüştür. Die

Zusammenfassung In der sehr schnellebigen Welt gewinnt Information eine immer größere Bedeutung. Heutzutage entwickelt man alle Unternehmensprozesse auf Grundlage der verfügbaren Informationen und ein Unternehmen beabsichtigt am Leben zu bleiben, es muss dem Konkurrenzdruck seiner Wettbewerber standhalten. Das Ziel meiner Arbeit ist die Erhöhung der Werbewerbsfähigkeit einer Firma mit den Komponenten Bussiness Intelligence, Competitive Intelligence und SAP SEM Management Cockpit. Nach diesem Ziel werden diese Begriffe, deren unterthemen und die Bezihung zwischen denen aufgebaut. Wie kann man diese Begriffe durch SAP SEM Mangement Cockpit benutzen um das Ziel zu erreichen.Am Ende der Arbeit erreicht man die Ergebnisse, Berichte die durch SAP SEM Mangement Cockpit erzeugt werden. Nach dieser Berichte und Ergebnisse kann man die Zukunft besser analysieren und besser Ent scheidungen treffen
Keywords: Enformatik; Rekabet