Profesyonel futbol liginde görev alan teknik direktör yardımcılarının yaptıkları işteki güçlendirme algılarının incelenmesi - Özdemir, Sema (My University, 2017)
Bu çalışmanın amacı, profesyonel futbol liglerinde görev yapan teknik direktör yardımcılarının üstleri tarafından güç devri yapılmasıyla ilgili algılarının; demografik etkenlere ve güçlendirme kavramının anlam, yeterlilik, seçim ve etki boyutlarına göre farklılık gösterip göstermediğini saptamaktadır.

The objective of this study is to determine whether the coach assistants who work in professional soccer leagues differ in their perceptions of demographics on power transfer and on the meaning, competence, self-determination and impact dimensions of the concept of empowerment.
Keywords: Değerlendirme; Futboll; Leadership; Liderlik; Performance; Performans Employee Empowerment; Personel güçlendirme; Personel yönetimi; Spor; Spor Yönetimi; Sport Management; Technique Director Assistant; Teknik direktör yardımcısı; Yetiştirilmesi; Yönetim