The effects of talent management on the employee performance : A study in a multinational company in manufacturing sector - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Özet: Hızla gelişen teknolojiler ve örgütsel süreçlerdeki ilerlemeler, yerel ekonomilerin her geçen gün küreselleşmesinde etkili olmaktadır. Firmaların kıt kaynaklarla en iyiye ulaşmak için verdikleri mücadele dünya geneline yayılmaktadır. Bu noktada rekabetçi avantajın elde edilmesi için "yetenek" firmaların ihtiyaç duyduğu bir kavram olarak ortaya çıkmaktadır. Eşsiz ve taklit edilmesi zor olan insan sermayesi şirketlerin birbirlerine üstün gelmeleri için en önemli ve vazgeçilmez bir etken halini aldığından, günümüzde kurumsallaşmış firmalar yeteneği bünyelerine çekmek ve bu yetenekten en iyiyi elde etmek için yeni yöntemler ve teknolojiler kullanmaya başlamışlardır. Yetenekli çalışanlar için "Yetenek Yönetimi"nin uygulanması bir gereklilik haline gelmiştir. Firmalar yetenek savaşını kazanmak ve çalışan performansını artırmak için çekme, istihdam etme, elde tutma, dahil etme, eğitim ve geliştirme, yetenek denetimleri, kariyer ve yedekleme planlaması, performans yönetimi ve toplam ödül gibi yetenek yönetimi öğelerini uygulamaktadırlar. Bu çalışmada, yetenek yönetimi uygulamalarının çalışan performansı üzerindeki etkileri Türkiye'de üretim sektöründe faaliyet gösteren çok uluslu bir firmada araştırılmıştır. Ayrıca çalışanların yetenek yönetimi araçları konusundaki tercihlerinin demografik özelliklerle nasıl şekillendiği çalışma kapsamında incelenmiştir.

Abstract: Fast developing technologies and progress in organizational processes are being effective on transforming local economies into global economies. As a natural result of this, competition, where the companies fight for the best and the scarce, becomes global. At this point, "talent" has come out to be the concept the companies feel the need for the competitive advantage. Today, most of the corporate companies have started using new methods and technologies in their divisions in order to attract talent and make the most of it, since the human capital, which is unique and unlikely to be imitated, has become.the most important and indispensable factor for the companies in order to win over one another. Implementation of "Talent Management" for the talented employees has become a necessity. Talent management elements such as attraction, recruitment, retention, engagement, training and development, talent audits, career planning, succession planning, performance management and total reward have been implemented in order to win the war for talent and increase employee performance. In this study, the effects of talent management on the employee performance have been investigated in an application in a multinational manufacturing company operating in Turkey. Furthermore, the relationship between employees' preferences about the talent management elements and their demographic qualifications are examined in the scope of the study.
Yetenek yönetiminin çalışan performansına etkileri: Üretim sektöründe faaliyet gösteren çok uluslu bir işletmede uygulama