ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ANNE-BABAYA BAĞLANMA, KENDİNİ _x000D_ TOPARLAMA GÜCÜ VE BİLİŞSEL ESNEKLİKLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER _x000D_ ÖRÜNTÜSÜ: BİR YOL ANALİZİ ÇALIŞMASI - EKŞİ, HALİL; YAMAN, KAMİLE GAMZE (My University, 2020)
Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin anne-babaya bağlanma ile kendini toparlama gücü arasındaki ilişkide bilişsel esnekliğin yordayıcı rolü olup olmadığını test etmektir. Araştırma, ilişkisel tarama modelinde yapılandırılmıştır. 352 üniversite öğrencisinden veri toplanmıştır. Araştırma sonucunda, üniversite öğrencilerinin anne-babaya bağlanma, kendini toparlama gücü ve bilişsel esneklik bakımından bazı demografik özelliklere göre farklılık gösterdiği tespit edilmiştir. Annebabaya bağlanma ile kendini toparlama gücü arasındaki ilişkide bilişsel esnekliğin yordayıcı rolü olduğu sonucuna yol analizi ile ulaşılmış olup bu değişkenler arasındaki ilişkiler örüntüsünde elde edilen uyum indeksi değerlerinin iyi uyum verdiği görülmüştür.

The aim of this study was to test the predictive role of cognitive flexibility in the relationship between university students' _x000D_ attachment to attachment to parents. The research is structured in correlational research design. Data were collected from 352 _x000D_ university students. As a result of the research, it was determined that university students differed according to some _x000D_ demographic characteristics in terms of attachment to parents, resilience and cognitive flexibility. It was concluded that the _x000D_ role of predicting cognitive flexibility in the relationship between attachment and attachment capacity to parents was reached _x000D_ by means of the path analysis.
THE PREDICTIVE ROLE OF COGNITIVE FLEXIBILITY IN THE RELATIONSHIP BETWEEN PARENTAL ATTACHMENT AND RESILIENCE