Yalın altı sigma metodolojisi ve tekstil sektöründe bir uygulama - Kayacık, Sadık (My University, 2010)
Yalın, Altı Sigma, Yalın Altı Sigma, TÖAİK, Tek Parça Akış, Sürekli Akış, Kanban, 5S, Poke Yoke, Toplam Üretken Bakım ÖZET YALIN ALTI SIGMA METODOLOJİSİ VE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ Bu çalışmanın amacı Yalın ve Altı Sigma metodolojilerinin entegrasyonu ile işletmelerin ürün ve hizmet kalitesi, üretim hızı, çeviklik, esneklik ve maliyetini iyileştirici etkisinin olup olmadığını ortaya koymaktır. Yalın üretimin esneklik ve hızlılığı ile Altı Sigma’nın kalite, değişkenlik ve proje yaklaşımlı çözümleri Yalın Altı Sigma metodolojisinde entegre edilmiştir. Bu makalede Yalın ve Altı Sigma’nın birbirine göre avantajlı yanları, bir tekstil işletmesinde entegrasyonu uygulama ve proje örneği ile incelenmiştir. Lean, Six Sigma, Lean Six Sigma, DMAIC, One Piece Flow, Continuous Flow, Kanban, 5S, Poka Yoke, Kaizen, TPM

LEAN SIX SIGMA METHODOLOGY and AN APPLICATION IN TEXTILE INDUSTRY The primary purpose of this research is to identify the impact on product and service quality, production speed, agility, flexibility and cost improvement at the facilities by the integration of Lean and Six Sigma methodologies. The flexibility and speed of lean manufacturing integrated with six sigma solutions on quality, variation, project management approach in Lean Six Sigma methodology. In this article the ıntegration of six sigma and lean, also compared advantages is analysed in textile industry through an application and a lean six sigma project.
Keywords: Altı Sigma; Kalite Yönetimi; Sürekli Akış