Kur’an’da dünya hayatına verilen değer - Açıkalın, Bünyamin (My University, 2005)
Tezimizde, Kur'ân'da yer alan ayetlerin dünya hayatı konusu çerçevesinde incelenmesi hedeflenmektedir. Konuyla ilgisi nedeniyle, sekülerleşme olgusu araştırılmış; içerisinde dünya ve hayat kelimesi geçen ayetler, klasik ve çağdaş tefsirlerden istifade ile incelenmiş; konu ile ilgili aşırı uçların delil gösterdikleri ayetler değerlendirilmiştir.

This thesis aims to research verses releated with the world life in the Qur'an. Because of the connection with this subject, we studied secularism; we also analysed verses contained dunya and hayat words in the light of classical and modern Qur'an commentaries. In the end, we considered the verses which used as evidence, by the extremists deal with the subject.
Keywords: Tefsir