Driver rehberi 2.0: İçerik sağlayıcılar için rehber -- OAI-PMH ile metinsel bilgi kaynakların keşfi - Vanderfeesten, Maurice; Summann, Friedrich; Slabbertje, Martin; Çelik, Sönmez; Güneş, Güssün; Gürdal, Gültekin; Yazıcı, Banu (Fen Edebiyat, 2009)
Genel anlamda iletişim için B kişisinin A kişinin söylediğini anlayabilmesi çok önemlidir. Ortak bir anlayış için ortak bir zemin, nesnelerin anlamları konusunda farkındalık sağlayan temel bir sözlüğe ihtiyaç vardır. Bu noktadan sonra kişi akıl yürütmeye başlayabilir. Açık erişim sistemleri akademik iletişimi desteklemek için aynı dili konuşmalıdır. Bu aynı zamanda ortak bir zemin yaratmak için de gereklidir. Teknik anlamda, “konuşabilirlik” sağlayarak ortak bir zemin yaratırız. Konuşabilirlik farklı katmanlarda yürütülebilir. DRIVER Rehberinde konuşabilirlik, söz dizimsel (OAI-PMH kullanımı ve OAI_DC kullanımı) ve anlamsal (terminolojinin kullanımı) olmak üzere iki temel yolla elde edilmeye çalışılmıştır. - See more at: http://openaccess.iyte.edu.tr:8080/xmlui/handle/11147/4135#sthash.hkQSKV9P.dpuf
http://hdl.handle.net/11424/3147
Keywords: Driver rehberi