İzlenim yönetimi taktikleri ile iş performansı değerleme puanları arasındaki ilişki: bir uygulama - Akgün, Tuğba (My University, 2009)
zlenim Yönetimi, İzlenim Yönetimi Taktikleri, İş Performansı, İş Performansı Değerleme ÖZET İZLENİM YÖNETİMİ TAKTİKLERİ İLE İŞ PERFORMANSI DEĞERLEME PUANLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ İzlenim yönetimi kavramı günümüzde bireyler arası iletişimin temel taşlarından biri olarak görülmekte ve sosyoloji, psikoloji ile örgütsel davranış gibi bir çok disiplinde kendine uygulama alanı bulmaktadır. Bu çalışmada da izlenim yönetimi taktiklerinin iş performansı değerleme notlarıyla olan ilişkisine bakılmıştır. Çalışmada izlenim yönetimi ve iş performansı kavramlarına ilişkin teorik bir çerçeve ortaya konularak, izlenim yönetimi taktikleri ve iş performansı değerleme notları arasında öngörülen ilişkiyi ortaya çıkarmak için alan araştırması yapılmıştır. Bu bağlamda, çalışma üç bölüm altında toplanmıştır. Çalışmanın amacı doğrultusunda yapılan alan araştırmasında toplanan veriler, izlenim yönetimi taktikleri ve iş performansı değerleme notları arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermektedir. Buna göre seçilen işletmeden alınan veriler doğrultusunda, çalışanların olumlu algılanan izlenim yönetimi taktiklerini kullanmalarının, onların performans değerleme notlarını olumlu etkileyeceği sonucuna varılmıştır. Impression Management, Impression Management Tactics, Job Performance, Job Performance Evaluation

THE RELATIONSHIP BETWEEN IMPRESSION MANAGEMENT TACTICS AND JOB PERFORMANCE EVALUATION POINT Concept of impression management nowadays one of the cornerstones of communication between individuals is seen as and sociology, psychology, organizational behavior for itself in as many disciplines are finding application areas. In this study, relationship between impression management tactics and job performance evaluation point was examined. Besides, it was tried to reveal a theoretical frame related to impression management and job performance and a field work was conducted to prove the relationship between impression management tactics and job performance evaluation point. In this sense, this study was composed of three parts. The collected data, gathered from the filed work which was made in the direction of this study’s purpose, supported that there was a positive relationship between impression management tactics and job performance evaluation point. Accordingly, in accordance with the data gathered from selected organization, it was deduced, when employees use perceived a positive impression management tactics, their job performance evaluation point is affected positively.
Keywords: Çalışma Psikolojisi; İş Performansı; İzlenim Yönetimi; Performans Değerleme; Performans Yönetimi