3 Temmuz 2011 sürecinde kriz haberciliği ve futbol kulüplerine etkisi - Yücesan, Mehmet Kamil (My University, 2015)
3 TEMMUZ 2011 SÜRECİNDE KRİZ HABERCİLİĞİ VE FUTBOL KULÜPLERİNE ETKİSİ Çalışmada 3 Temmuz 2011 süreci olarak adlandırılan futbolda şike iddiaları çerçevesinde yapılan haberler yazılı medya üzerinden ele alınmıştır. Bu çalışma Türkiye'de kriz haberciliği ve spor alanında özgün bir örnek taşıdığı için ulusal ve spor yazılı basını incelenmiştir. Şike ve teşvik fiilleri, Türkiye'de spor tarihinde çeşitli zaman dilimlerinde gündemde olmasına rağmen, bu tip eylemlerin suç olarak kabul edilmesi 14/ 04/ 2011 tarihinde gerçekleşmiştir. 3 Temmuz 2011 sürecini kriz bazlı bir olay olarak tanımlayarak ulusal bir gündem oluşturmasının yanı sıra kriz haberciliği ve yanlılık tartışmaları ekseninde 3 Temmuz 2011 sürecindeki şike iddialarına ilişkin haberler üç ulusal, iki spor gazetesi özelinde incelenmiştir.

CRISIS REPORTİNG DURİNG THE COURSE OF 3 JULY 2011 AND ITS EFFECTS ON THE FOOTBALL CLUBS Within the study, the news concerning the match fixing claims in football, which is named as the June 3 2011 process, has been examined through the written media. This study deals with the national and sports written media since it has a unique style in the field of sports and crisis reporting. Despite the fact that match fixing and promotion have been popular several times in the sports history of Turkey, considering such activities as criminal acts has started since the date of 14.04.2011. July 3 2011 process has creared a national agenda, as it's defined as an event of crisis. The news related to the match fixing claims and discrimination during the July 3 2011 process has been on the focus in three national, two sports newspapers.
Keywords: Futbol; Futbol Klüpleri; Futbolda Şike İddiaları; Gazeticilik; Kriz Haberciliği; Şike; Türkiye