Distopik filmlerde zaman ve mekânın yeniden yaratımı - Uyanusta, Melike (My University, 2015)
DİSTOPİK FİLMLERDE ZAMAN VE MEKÂNIN YENİDEN YARATIMI “Distopik Filmlerde Zaman ve Mekânın Yeniden Yaratımı” isimli bu tez, 1970 yılından sonra üretilmiş, uzun metrajlı, edebi eser uyarlaması olmayan filmlerdeki distopyan toplum yapısını ele almaktadır. Metinde, distopya sineması, distopya edebiyatı ile birlikte bilimkurgu geleneğinin içinde bir alt tür olarak tanımlanmıştır. İnsan yaşamının zaman ve mekândan bağımsız olamayacağı gibi insan yaşamını konu edinen sinema sanatının da zaman ve mekândan bağımsız olması düşünülemez. Bu nedenle çalışma içerisinde zaman ve mekân üzerine düşüncelere yer verilmiştir. nema, Distopya, Zaman, Mekân, Bilimkurgu

RECREATING OF TIME AND SPACE ON THE DYSTOPIC MOVIES This dissertation titled “Recreating Of Time And Space On The Dystopic Movies’’ is dealing with the dystopian community structure at the feature length films having created after the year 1970 which are not literary work adaptation. The dystopian cinema has been categorized with dystopian literature as a subtype within the scope of science fiction tradition. It can be not thought that the movies with the topic of human life can be not independent from time and space as if human life could not be independent from the time and space. For this reason, this work scope includes the ideas about the time and space. nema, Dystopia, Time, Space, Science Fiction
Keywords: Mekan; Sinema; Sinema Tekniği; Tarih; Yapım ve Yönetim; Zaman