Taşınır Kültür Varlıklarının Korunması ve Cezai Yaptırımlar - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Taşınır kültür varlıklarının korunması ve bu korumaya yönelik cezai yaptırımları inceleyen çalışmamızda; taşınır kültür ve tabiat varlıkları kavramı ve hukuki nitelikleri, tespiti ve tescili konuları ele alınmakta; müteakiben, taşınır kültür varlıklarının korunmasına yönelik düzenlemeyi ihlale yönelik cezai yaptırımlar irdelenmektedir. Daha sonra, taşınır kültür varlıklarına yönelik suçlara ilişkin olarak Ceza Muhakemesi Kanununun bakışı ve devletlerarası düzenlemeler genel olarak ele alınarak çalışma sonlandırılmaktadır.

In our study reviewing the protection of movable cultural property and criminal sanctions for this protection; the concept of movable cultural and natural assets and legal qualifications, identification and registration issues has been addressed; subsequently, criminal sanctions violating the regulations for the protection of movable cultural property are investigated. Then, the study is finalized by dealing view of Criminal Procedure Code to crimes on movable cultural property and interstate arrangements in general.
The Protection of Movable Cultural Property and Criminal Sanctions
Keywords: Hukuk