Kocaeli, Kandıra, Babadağ’ın flora ve vejetasyonunun saptanması - Yılmaz, Ahmet (My University, 2013)
Bu araştırmada Kocaeli, Kandıra, Babadağ civarının floristik özellikleri incelenmiş, önceden belirlenmiş olan istasyonlardan toplanan örnekler Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Herbaryumunda (MÜFE) teşhis edilerek bölgenin bitki listesi çıkarılmıştır. Çalışma sonunda belirlenen istasyonlardan 1077 adet bitki örneği toplanmış ve 327 farklı bitki taksonu tanımlanmıştır. Tanımlanmış olan taksonlar bir liste halinde familyalarına göre alfabetik sıralı olarak verilmiştir.

In this study, floristic properties of Kocaeli, Kandıra Babadağ and its surrounding area were investigated. Specimens collected from pre-determined stations were brought to Marmara University, Faculty of Science and Arts Herbarium (MUFE) and identified. By the end of this study, a total of 1077 plant specimens were collected and 327 different plant taxa were identified. The identified taxa were published as a list according to their family names in alphabetical order.
Keywords: Biyoloji