Küreselleşme sürecinde Telekom sektöründeki doğrudan yabancı sermaye yatırımları ve Türk Telekom örneği - Karasoy, Murat (My University, 2010)
KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE TELEKOM SEKTÖRÜNDEKİ DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE YATIRIMLARI VE TÜRK TELEKOM ÖRNEĞİ Bu çalışma küreselleşme süreci içerisinde ve ulus-devletlerin etkinliğinin azaldığı bir ortamda Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları’nı telekomünikasyon sektörü özelinde incelemektedir. Ev sahibi ülkeler açısından bu tip yatırımların getiri ve götürüleri küresel bazı örneklerle birlikte değerlendirilmektedir. Son bölümde ise ülkemizin yakın tarihinden bir örnek olarak Türk Telekom A.Ş.’nin özelleştirilmesi sonrasındaki performans parametreleri ve pazardaki gelişmeler analiz edilmektedir. reselleşme, Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları, Telekomünikasyon, Türk Telekom

FOREIGN DIRECT INVESTMENTS IN TELECOMMUNICATIONS SECTOR DURING GLOBALIZATION PROCESS AND TURK TELEKOM CASE This study examines Foreign Direct Investments specifically for telecom sector in the context of globalization and weakening nation states. The advantages and disadvantages of that kind of investments are evaluated from host countries perspective using some global practices. In the last chapter a recent case from our country, Turk Telekom A.S. privatization is analyzed and post privatization changes in company performance parameters and telecom market are evaluated. Globalization, Foreign Direct Investment, Telecom, Turk Telekom
Keywords: Küreselleşme; Yabancı Sermaye; Yabancı Sermaye Yatırımları