6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU (TTK) M. 342'YE GÖRE FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ ANONİM ŞİRKETE AYNİ SERMAYE OLARAK KONULMASI - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişin yaşandığı içinde bulunduğumuz yüzyılda ekonomik değer, maddi sermayeden daha çok fikri sermaye ile ifade edilmektedir. Ticari sınırların gün geçtikçe ortadan kalktığı ve teknolojinin inanılmaz hızla geliştiği küresel dünya sisteminde fikri sermaye sahipliği, uluslar arası alanda rekabet gücünün belirlenmesinde önemli bir araç haline gelmiştir. Bu çerçevede, fikri sermaye sahipliği, şirketlerin doğrudan değerini artıran önemli bir sermaye unsurudur. Bu çalışmanın konusu 6102 sayılı yeni TTKya göre anonim şirketlere ayni sermaye olarak taahhüt edilecek fikri mülkiyet haklarıdır. Çalışmada yeni TTKya göre anonim şirketlere getirilecek ayni sermayenin konusu ve özelliklerine yer verilerek ayni sermaye olarak taahhüt edilecek fikri mülkiyet hakları m. 342 ışığında ele alınacaktır.