KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA ÜST DÜZEYYÖNETİCİLERİN KİŞİSEL DEĞERLERİNİN ROLÜ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu çalışma, şirketlerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) politikalarının belirlenmesinde ve uygulanmasında üst düzey yöneticilerin kişisel değerlerinin örtük rolü üzerine kuramsal bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır. Buradan hareketle çalışmada öncelikle bugünün iş dünyasında bir değer olarak KSS’nin güncel tanım ve kapsamı ele alınmıştır. Devamında kişisel değerler ile KSS arasındaki kritik bağı kuran yakın dönem çalışmalar ve sonuçlarına yer verilmiştir. Son olarak kurumların üst düzey yöneticilerinin bir yansıması olduğu ve bu nedenle KSS’nin “kurumsal” olmadan önce bir yönetici değeri olduğu önermesi kavramsal düzeyde desteklenmiştir

This study aims to provide a theoretical framework on the implicit role of the executive personal values in building and implementing Corporate Social Responsibility (CSR) policies in corporations. From this point of view, primarily the current concept and content of CSR is examined. Afterwards, the recent studies and their results establishing the critical link between personal values and CSR are included. Finally, it is tried to support the proposal that corporations are the reflection of their executives and CSR is a managerial value before its “corporateness”.
THE ROLE OF EXECUTIVES’ PERSONAL VALUES IN THE FIELD OF CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY