Osmanlı Devleti ile Kore Devleti’inde kardeş katli meselesi karşılaştırılması (14-17 yy.) - Jang, Mina (My University, 2019)
Bu tezde 14.yy ve 17.yy arasında Osmanlı hanedanı ve Kore'deki Joseon hanedanı (1392-1910) arasında uygulanan kardeş katli meselelerini karşılaştırılmıştır.

This thesis compares fratricide incident in Ottoman Empire and Joseon Dynasty in Korea between 14th and 17th century.
Keywords: History; Joseon Dynasty; Joseon Hanedanı; Kardeş katli; Kore; Korea; Osmanlı Hanedanı; Osmanlı İmparatorluğu, 1299-1918; Ottoman Dynasty; Ottoman Empire, 1299-1918; succession; Tarih; Turkey; Türkiye; Veraset Fratricide