Popüler müzik yıldızının imaj oluşumunda medyanın rolü - Tuğcu Tankut, Şule (My University, 2002)
Üç bölümden oluşan bu çalışmada, medyanın, popüler müzik yıldızlarının imaj oluşumundaki önemi, kuramsal bilgiler ve medyadaki örnekler doğrultusunda incelenmektedir. Öncelikle, halkla ilişkilerde imaj kavramının ne olduğu, kişi imajının hangi alanlarda nasıl kullanıldığı sorusu ele alınmaktadır. Bu soruya yanıt aranırken, medyanın kişi imajına yüklediği anlamların popüler kültür eleştirilerinde önemli yer tuttuğu görülmüştür. Kitle iletişim araçları bu bakış açısıyla değerlendirildiğinde, popüler kültürde imaj oluşumuna en fazla örnek bulunabilecek alanlardan birinin popüler müzik olduğu ortaya çıkmaktadır. Çünkü, her gün farklı iletişim araçlarında popüler müzik yıldızlarıyla ilgili haberlerle karşılaşılmakta ve konuyla ilgili yayınlar, popüler kültür ve medya ilişkisine odaklanmaktadır. Bu doğrultuda, popüler kültürün nasıl algılanmakta olduğu, hangi yaklaşımlarla değerlendirildiği, popüler müziğin nasıl geliştiği ve imajın bu kavramlar çerçevesinde nasıl değerlendirildiği araştırılmıştır. Medyada karşılaşılan örnekler de, popüler müzik yıldızlarının medyadaki imajlarının ortak bazı özellikler barındırdığını ortaya koymaktadır. Bu özelliklerin yalnız popüler müzik yıldızlarında değil, popüler kültürün şöhretli saydığı farklı alanlardan kişilerde de var olabileceği, ilerde bu çalışmanın bu açıdan ve başka açılardan da derinleştirilebileceği görüşü oluşmaktadır.

In this work, made up of three parts, the importance of the media in the image formation of popular music stars is studied in the light of theoretical knowledge and of the suitable examples found in the media. Initially, we are interested in the image concept within the framework of public relations and in the question How is personal image used in various domains?. It is noted that the definitions provided by the media on personal image present a significant role on the criticisms of popular culture. If one studies the means of mass communication from this point of view, it appears that popular music is one of the fields where one can find most examples to the image formation in popular culture. Because, every day, one sees the news in connection with the stars of popular music on various means of communication. In addition, publications and emissions concerned are concentrated on the relation between media and popular culture. In this context, the questions of perception of popular culture, the approaches with which it is studied, the development of popular music and the formation of image within the framework of these concepts are examined. Indeed, certain examples in media show that the images of popular music stars in media comprise certain common characteristics. The fact that these characteristics are not only specific to popular music stars but also that they could be observed on people considered as popular culture celebrities in various domains, would allow this work to be detailed in the future either by the same point of view or by considering another.
Keywords: Halkla ilişkiler; Medya; Müzisyenler Türk