Irak kürtlerinin siyasi ve ekonomik beklentileri: güç ve siyasal yapı - Dilek, Mehmet Şerif (My University, 2017)
Bu tez çalışması Iraklı Kürtlerin siyasi ve ekonomik beklentileri ile sürdürdükleri statü arayışının dönüşümü üzerinde durmakta ve söz konusu arayışın güç ve uluslararası sistemdeki siyasi yapıyla ilişkisini ele almaktadır.

In this thesis, Iraqi Kurds’ political and economic expectations and the transformation of their search for status is considered and the relation of this search to the power and political structure of the international system is evaluated.
Keywords: 20. Yüzyıl; Energy; Enerji Middle East; Etnik ilişkiler; Irak; Iraq; Kurds; Kürtler; Orta Doğu; Ortadoğu; Political Structure; Siyasal Yapı; Siyasalve yönetim; Siyaset ve yönetim; Tarih