Bireysel emeklilik fonları getirileri ile alternatif yatırım araçları getirilerinin bireysel yatırımcı açısından analizi - Türkel, Uğur (My University, 2015)
BİREYSEL EMEKLİLİK FONLARI GETİRİLERİ İLE ALTERNATİF YATIRIM ARAÇLARI GETİRİLERİNİN BİREYSEL YATIRIMCI AÇISINDAN ANALİZİ Bireysel emeklilik sistemi, tasarrufların yatırıma yönlendirilmesi için kullanılan en önemli yatırım araçlarından biridir. Sistemin temel amacı, katılımcılarına emekliliklerinde ya da diledikleri zaman kullanabilecekleri ek bir gelir yaratmaktır. Ayrıca sistemde biriken fonların yatırıma yönlendirilmesiyle, devlet ve kurumlarının uzun vadeli kaynak ihtiyacı da karşılanmaktadır. Günümüz finansal sisteminde birçok yatırım seçeneği bulunmaktadır. Mevduat, altın, döviz ve pay senedi gibi en fazla tercih edilen yatırım araçlarının yanı sıra Bireysel Emeklilik Sistemiyle söz konusu yatırım araçları kullanılarak portföy yatırımları yapılabilmektedir. Çalışmanın uygulama bölümünde, bireysel emeklilik sistemine ve sisteme alternatif sayılabilecek yatırım araçlarına yatırım yapan bir yatırımcının, aylara ve yıllara göre birikim tutarları incelenmiştir. Bu yolla, Bireysel Emeklilik Sisteminin en çok tercih edilen fon gruplarının sağladığı getiri, diğer yatırım araçlarının getirileriyle karşılaştırılmış ve yeni yatırımcılara bir perspektif sunulması amaçlanmıştır. reysel emeklilik sistemi, emeklilik yatırım fonları, yatırım araçları, performans analizi

AN ANALYSIS OF RETURNS OF PRIVATE PENSION FUNDS AND ALTERNATIVE INVESTMENT INSTRUMENTS FROM THE POINT OF INDIVIDUAL INVESTORS The private pension system is one of the most important investment instruments which are used for the transfer of savings to investment. The main purpose of the system is to create an additional income for their participants who could have it after retirement or when they wish. Furthermore, through the investment of funds accumulated in the system, long-term funding needs of the state and its institutions are also covered. There are many investment options in today's financial system. Beside the most preferred investment instruments as deposits of money, gold, foreign currency and equities; portfolio investments could be made with Private Pension System by using forementioned investment instruments. In the application part of the study, amount of accumulations was examined according to saving amounts per months and per years of an investor who invested in pension system and financial instruments which can be considered an alternative to the system. In this way, the return provided by the most preferred group of pension funds of Private Pension System, is compared with the returns of other investment instruments and it is intended to provide a perspective to new investors. vate pension system, pension funds, investment instruments, performance analysis.
Keywords: Sigortacılık