SOSYAL SORUMLULUK RAPORLAMASINDAN BEKLENEN KISA VE UZUN DÖNEMLİ FAYDALARIN KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK BOYUTLARI ÇERÇEVESİNDE TARTIŞILMASI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Bu çalışmada, sosyal sorumluluk raporlamasından beklenen faydaların, Carroll'un (1991) kurumsal sosyal sorumluluk boyutları yardımı ile ne ölçüde açıklanabileceği araştırılmak istenmiştir. Bunun için, Maignan ve Ferrell (2000) tarafından geliştirilen kurumsal sosyal sorumluluk anket ölçeği sorularının açıklayıcı değişkenler ve sosyal sorumluluk raporlamasından beklenen kısa ve uzun dönemli faydaların bağımlı değişkenler olarak kabul edildiği bir anket tasarlanmıştır. Hazırlanan anketin, sürdürülebilirlik raporu yayınlamış olan şirketler ve muhasebe öğretim elemanlarından oluşan iki ayrı anakütleye uygulanmasıyla elde edilen veriler, regresyon analizi yardımı ile analiz edilmiş; böylelikle konu, uygulayıcı ve akademisyen platformlarında ele alınarak tartışılmıştır.

This paper, it is asked to what extent the expected benefits of social responsibility reports should be explained by Carroll's (1991) corporate social responsibility dimensions. For this, a survey has been designed the scale survey questions of the corporate social responsibility survey developed by Maignan and Ferrell (2000) as considered the explanatory variables and the expected short- and long-term benefits of social responsibility reports as considered the dependent variables. The data sets that have been obtained by implementation of prepared survey to two different populations, which consist of the companies published any sustainability report and accounting lecturers, have been analyzed with the help of regression analysis; thus, this issue has been discussed both in the practitioner and the academic platforms.
DISCUSSION OF THE EXPECTED SHORT- AND LONG-TERM BENEFITS OF SOCIAL RESPONSIBILITY REPORTS IN THE FRAMEWORK OF CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY DIMENSIONS
Keywords: Tarih