Needle life time optimizations used on single jersey machines - Ünal, Sinan (My University, 2014)
TEK SİLİNDİRLİ ÖRME MAKİNELERİNDE İĞNE KULLANIM SÜRELERİNİN OPTİMİZASYONU Bu çalışmada, Yuvarlak örme makinelerinde ilmekleri oluşturmada kullanılan temel örme elemanı olan iğnelerin, ipliği şekillendirip doku haline getirmede göstermiş olduğu performanslar ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. İşletmelerin sürekli kumaş üretimi yaparken kullanılan iğnelerde oluşan aşınmalar incelenmiştir. İplik cinsleri ve tansiyonlarının iğne ömrüne nasıl etki meydana getirdiği araştırılmıştır. Bu işlemler sırasında iğnenin ne kadar süreyle kullanılabileceği, dayanım süreleri, iğne dili ve gagasında meydana gelen kırılmadan dolayı kullanılamaz duruma gelme süreleri ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. İğne yüzeyinde meydana gelen aşınmalar saptanmıştır.

NEEDLE LIFE TIME OPTIMIZATIONS USED ON SINGLE JERSEY MACHINES In this study, the needles on circular knitting machines to make fabrics have been studied to find out the performance during the process. The study has done to find out wear & tear on needles which are used on circular knitting machines in the factory. How the yarns & tentions effect on needle-life have been investigated. Formun Üstü Formun Altı The latch breakage, hook breakage, loss of latch ect. have been searched to find out how often it may happen and the surface of these needles corrosions have been investigated.
Keywords: Örgü; Örme Makineleri; Tekstil; Türkiye