Camp David Sonrası ABD-Mısır Yakınlaşması: Askeri Boyut - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Camp David süreciyle birlikte ABD ile Mısır arasında bir yakınlaşma başlamıştır.Bu yakınlaşmanın kritik boyutlarından birisi askeri boyuttur. Askeri alanda Mısırordusu ABD’yle silah antlaşmaları, ortak tatbikatlar, maddi yardımlar, ortak operasyonlar, istihbarat çalışmaları gibi birçok farklı konuda iş birliği gerçekleştirmiştir. Böylece ABD bölgesel politikalarında iş birliği içerisinde çalışabileceği birordu kazanmayı hedeflemiştir. Bu çalışma içerisinde Camp David Süreci sonrasıdönemde Mısır ile ABD arasındaki ilişkinin askeri boyutu incelenmiştir. ABD veMısır tarafından imzalanan silah antlaşmalarının içeriklerine ve maliyetlerine dairbilgilere yer verilmiştir. ABD’nin Mısır’a askeri alanda gerçekleştirdiği mali yardımlardan söz edilmiştir. ABD-Mısır arasındaki ortak çalışmalar ve operasyonlarüzerinde durulmuştur. Böylece, ABD-Mısır arasındaki yakınlaşmanın askeri yönünü yansıtmak amaçlanmıştır. 2011-2013 yıllarında yaşanan siyasi olayları dahaiyi kavramak adına iki ülke arasındaki bu yakınlaşmayı anlamak faydalı olacaktır.

A rapprochement between U.S and Egypt has started with the Process of Camp_x000D_ David. One of the critical aspects of this rapprochement is military dimension. In_x000D_ military area, Egyptian Army has realized cooperation with United States on many_x000D_ different topics such as arms sales, joint exercises, financial aids, joint operations,_x000D_ investigation practices. So, U.S has aimed to provide an army that work with itself_x000D_ in cooperation for its regional policies. In this work, military dimension of relationship between United States and Egypt after the term of Camp David Process_x000D_ has been examined. It has been given placed to data on contents and costs of arms_x000D_ agreements that has been signed by United States and Egypt. The economic aids_x000D_ in military area that the United States has performed to Egypt has been mentioned._x000D_ It has been emphasized the works and operations between U.S-Egypt. Thus, it has_x000D_ been intended to reflect the military aspect of rapprochement between U.S-Egypt._x000D_ To understand better the happening political events in years of 2011-2013, it would be utilized to understand of this rapprochement between two countries.
U.S-Egypt Rapprochement After Camp David: Military Dimension