Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının yapısı, faliyetleri ve gayrimenkul sektöründeki risklerin incelenmesi - Mert, Bekir Selçuk (My University, 2013)
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , Risk ÖZET GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIKLARI VE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEKİ RİSKLER Son yıllarda Dünyada, günden güne hızla artış gösteren nitelikli ve ciddi bir gayrimenkul talebi söz konusudur. Bu ihtiyaca karşın sektörünün hâlihazırda, profesyonel ve kurumsal olamama, değişen ekonomik dengeye bağlı olarak finansman sıkıntısı, kayıt dışı ekonomi gibi yapısal sorunları bulunmaktadır. Tüm bu sorunların çözümü noktasında, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, gayrimenkul sektörünü canlandıran yeni bir model olarak ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte küçük çaptaki yatırımcılara GYO’ların menkul kıymetlerini alarak hem büyük bir portföy oluşturulmakla birlikte hem de küçük yatırımcının daha çok kâr getiren büyük projelere ortak olmaları sağlanmaktadır. Bu çalışmada da Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın genel olarak yapısı ve faaliyetleri ve gayrimenkul sektöründeki risklerin genel olarak incelenmesi ve bu risklerin neler olduğu anlatılmaya çalışılmıştır. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Risk Real estate investment trusts, Risk

REAL ESTATE ENVESTMENT PARTNERSHİPS AND RİSKS OF REAL ESTATE SECTOR Recent years in the world, rapidly increasing day by day there is a demand for qualified and serious real estate. Despite this need in sector, lack of professional and institutional, shortage of funding as depending on the changing economic balance, there are structural problems; such as the informal economy. For the solution of all these problems, real estate investment partnerships, portrays the real estate sector has emerged as a new model. However, the securities of small-scale investors, real estate partnerships, taking both large and small investors with a portfolio of more lucrative large projects and serves as a partner. In this study, the overall structure and activities of the Real Estate Investment Ventures, and the real estate sector in general, examination of the risks and what are the risks are explained. Key words: Real estate investment trusts, risk,
Keywords: Gayrimenkul Değerlemesi; Gayrimenkul Ortaklığı; Risk