Devletin kamu bankalarına etkisi ve Basel-II kriterleri - Zembilören, Burcu (My University, 2009)
Tezin amacı;devletin kamu bankalarına etkisi,Basel-II kriterlerini araştırmak ve Basel-II kriterlerinin Türk Bankacılık sektörüne etkilerini ortaya koymaktır. Bankacılığın tanımı yapılarak,Kamu bankaları ve Kamu bankacılığı genel hatlarıyla anlatılarak,Basel kriterlerine geçilmiştir.Basel-I kriterlerine kısaca değinip Basel-II kriterleri hakkında detaylı bilgiye yer verilmiştir. Basel-II kriterlerinden sonra gelişimi,oluşumundan bahsedip Türk Bankacılık sektörüne uyumu,kobilere,işletmelere etkilerine detaylı olarak yer verilmiştir.Kobilerin uyum sürecinde yaşayabileceği zorluklar,onlara öneriler neler olmalı,eler yapmaları gerekecek bilgileri verilmiştir. Ayrıca Basel-II’nin Türkiye için önemi ve Basel-II’nin bankalar arası ilişkiside incelenmiştir. Sonuçta ise Basel-II kriterlerinin ülkemizde uygulanması için daha detaylı çalışmalar yapılması gerektiğine fakat ülkemiz için faydalı olabileceği kanısına varılmıştır.

The purpose of the thesis is, goverment effect on public banks, research of Basel II creiterias and to determine the Basel II criterias on Turkish banking system. After describition banking system, public banks and public banking system is identified generally. After tte summarize of Basel I criterias, detailed information is given about Basel II criterias. In the fist parth of the thesis, the evaluation and development of Basel II criterias are defined and olso search the effects ob business. And also, the importance of Basel II criterias for Turkey and relation of the Basel II criterias with banking system has been researched. As a result, in case of detailed reserchs are done. The application of Basel II criterias will be useful.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Kamu Bankaları; Maliye