Yusuf Suresinin tasavufî/ işârî yorumu - Bolat, Dilek Öz (My University, 2019)
Bu çalışmada kıssaların en güzelini içeren Yûsuf sûresinin işârî yorumu ele alınmıştır. Kronolojik bir sırayla belirlenen tasavvufî tefsirler üzerinden Yûsuf sûresinin işârî yorum açısından tarihî seyri takip edilmeye; işârî tefsirler arasındaki irtibat, etkileşim ve değişimin pratik yansımaları sunulmaya çalışılmıştır. Ayrıca işârî yorum yönteminin Yûsuf sûresindeki tezahürlerine ve Yûsuf sûresi ile ilişkilendirilen tasavvuf kavramlarına temas edilmiştir.

In the present study the symbolic commentary of Surah Yūsuf which includes the most pleasant one of the stories has been examined. On the basis of chronologized ṣūfī tafsirs, the historical process of Surah Yūsuf with regard to symbolic commentary tried to be followed and besides, the practical reflections of connection, interaction and alteration among ishārī tafsīrs have been presented. In addition, the reflections of the ishārī comment method in Surah Yūsuf and the concepts of Sufism associated with Surah Yusuf are mentioned.
Keywords: İşaret; İşârî Yorum; Sûfi Interpretation; Sufistic Tafsir; Tasavvufî Tefsir; Yûsuf Sûresi Sign; Yûsuf Verse