Terk sebebiyle boşanma - Genç, Nursena (My University, 2019)
Tezimizin konusunu Türk Hukukunda Terk Sebebiyle Boşanma oluşturmaktadır. Çalışmamız dört ana bölümden oluşmaktadır. Çalışmamızın birinci bölümünde boşanma kavramı, boşanmanın tarihsel gelişimi ve boşanmada benimsenen sistemler, boşanmanın dayandığı ve Medeni Kanun'un kabul ettiği temel ilkeler anlatılmıştır. İkinci bölümde, terk sebebiyle boşanma davasında uygulanan usul ve terkin diğer boşanma sebepleri ile ilişkisi incelenmiştir. Tezimizin ana konusunu oluşturan üçüncü bölümde ise, doktrindeki görüşler ve Yargıtay kararları esas alınarak terk sebebiyle boşanma davası açılabilmesi için gerekli olan maddi ve şekli koşullar anlatılmıştır. Bu bölümde özellikle terkin tanımı, ortak hayata son verilmesi, evlilik birliğinden doğan yükümlülükleri yerine getirmeme amacı, terkin haklı sebebe dayanmaması, süre ve ihtar koşulundan bahsedilmiştir. Dördüncü ve son bölümde ise terk sebebiyle boşanmanın eşler ve çocuklar yönünden hukuki ve maddi sonuçları ele alınmış ve çalışmamız tamamlanmıştır.

The topic of our thesis is that divorse due to abandonment. Our thesis consists of four parts. In the first part of study; divorcement as notion, historical development of divorcement, system and methoods of divorcement, fundamental principles of divorcement based on civil law are explained. İn the second parts, the features of judicial procedure of divorse based on abandonment and the relationship between divorse based on abandonment and the other divorse reason are explained. The third and the main part is about; doctrine on the basis of regulations on civil law, divorcement law in accordense with the divorse due to abandonment, shaped by adjudication of Court of Appeals and conditions were held in this part. Especially in this part definition of divorse due to abandonment, ending common life, non-fulfillment of obligations arising from the unity of marriage, unjustly abandon, six month time for abandonment and send a warning are specified. At the fourth and last part; realization of divorcement and legal and substantive consequences of divorced partners and their minors was held and completed our study.
Keywords: boşanma abandonment; divorcement; ending common life; ihtar; ortak hayata son vermek; terk; warning